Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011



«Όταν ο Μίκης καταπατά θεσμούς δεν μπορώ να συναινέσω»ΔΕΙΤΕ: Τι λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την αποψινή συγκέντρωση

«Δεν έχω καμία πρόθεση να απαγορεύσω τη συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης προσθέτοντας πως εάν αυτή γίνει δεν θα αντιδράσει, «δεν είμαι χαζός να κάνω φασαρία, εκτός και αν ο Μίκης με θεωρεί χαζό», όπως είπε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να εξηγήσει γιατί έχει προκληθεί αυτή η «κόντρα» με τον Μίκη Θεοδωράκη με επίκεντρο την επιθυμία του να διοργανώσει συγκέντρωση της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, για την οποία πήρε αρνητική απάντηση από τον κ. Μπουτάρη.

«Εάν η συγγνώμη μου θα ικανοποιούσε τον Μίκη Θεοδωράκη, τη ζητώ πολλές φορές», δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εξηγώντας όμως πως του ζήτησε ως «τεράστια προσωπικότητα» που είναι, να βοηθήσει στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται στην πόλη για να αποκατασταθεί ένας θεσμός και να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

«Προσπαθώ να διαφυλάξω μία ευταξία», είπε ο κ. Μπουτάρης διευκρινίζοντας πως εάν ο Μ. Θεοδωράκης διοργάνωνε αλλού τη συγκέντρωση ο ίδιος θα πήγαινε να τον υποδεχτεί και να τον χαιρετήσει.

«Όταν όμως καταπατά θεσμούς δεν μπορώ να συναινέσω», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου