Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Και στη Δωδώνη...????

                    Και ...στη Δωδώνη.......έλεγε...ο Μπαρμπα Γιώργος....
                   -Με ...ένα ...Καντρόνι....απαντούσε ο Καραγκιόζης....
Τι συμβαίνει ρε  παιδιά ...και αγοράζεται   η μεταπωλείται η επιχείρηση???
Σταμάτησαν οι αγελάδες  των Ιωαννίνων ..., της έφορης κοιλάδας,  στην ..Άρτα, στην   Πρέβεζα
που τις διασχίζει  ο  Ταξιδιάρης ποταμός Λούρος με τα πλούσια νερά του ...να κατεβάζουν Γάλα..???
η  Επειδή δεν έπιασε το κόλπο γνωστής Γαλακτοβιομηχανίας στην Αθήνα να ανεβάσει την λιανική τιμή πώλησης στα 4 ευρουλάκια το λίτρο ...πάνε να την βγάλουν προβληματική...οι οικονομικοί Ινστρούχτορες?....Για να το δουν  οι Γιαννιώτες Βουλευτές μας...και πολύ καλώς  ζητούν τη βοήθεια του Προέδρου μας...κ.Παπούλια.... με τους Αγρότες  δεν παιζεται ...όλα στο φώς...και αφού ερωτηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι....Aντιδράσεις στην Ήπειρο για τη «Δωδώνη»

Η διαφαινόμενη πώληση της κερδοφόρου γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» από την ΑΤΕ, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων σε όλη την Ήπειρο και κυρίως στους...
κτηνοτρόφους που την τροφοδοτούν με γάλα, συνεταιρισμούς κ.λ.π., ενώ ξανά υπό κατάληψη είναι τα γραφεία διοίκησης της βιομηχανίας, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της στην παραγωγή των προϊόντων της.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Παράταξης «Ήπειρος - Τόπος να Ζείς» στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ευάγγελος Αργύρης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών προσερχόμενος στη Βουλή, σχετικά με την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και τη διαφαινόμενη πώλησή της από την ΑΤΕ επεσήμανε: «Πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τόνισε πως είναι «προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία. Για την Ήπειρο, ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο των παραγωγών και των Ηπειρωτών συνολικά είναι η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Και συνέχισε:

«Άλλωστε για αυτό έχει δεσμευτεί και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απορώ πως ορισμένοι στην ΑΤΕ και το υπουργείο Οικονομικών μπορούν να λειτουργούν σε αντιπαράθεση με τις εντολές του πρωθυπουργού.

Όποιος νομίζει ότι μία κερδοφόρα επιχείρηση , δημιούργημα και κτήμα των Ηπειρωτών παραγωγών και βασικό «παίχτη» της αγοράς Γάλακτος, θα μπορέσει να «τη βγάλει από τη μέση», εξυπηρετώντας επιδιώξεις του καρτέλ Γάλακτος και ζημιώνοντας την παραγωγή και την οικονομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, ή «ζει σε άλλους κόσμους» και είναι αφελής ή κάνει ζημιά στον τόπο και πρέπει να εξηγήσει με ποιο όφελος»

Σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων, για τα όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνάντηση όλων των φορέων της Ηπείρου με τον κ. Κάρολο Παπούλια για το θέμα της «Δωδώνης» και αν πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο κ. Αργύρης υπογράμμισε:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει όσο λίγοι την Ήπειρο, τη «Δωδώνη» και τα συμφέροντα της περιοχής και των παραγωγών της. Δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν μας. Έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει το χρέος του και να υπερασπίζει τα συμφέροντα της υγιούς παραγωγής και των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και για το λόγο αυτό τον τίμησαν και τον τιμούν.

Το θέμα της «Δωδώνης» δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών.

Δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί με δημόσιες σχέσεις και ενέργειες που χαϊδεύουν αυτιά αλλά δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό.

Είναι η ώρα για ουσιαστικές διαδικασίες συνεννόησης όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε λύση υλοποιήσιμη και με προοπτική για την εξασφάλιση της παραμονής της Γαλακτοβιομηχανίας στους φυσικού της μετόχους που είναι οι παραγωγοί και οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες».

ΠΗΓΗ:
Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/05/blog-post_8689.html#ixzz1MpFJPZbM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου