Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Μα καλά κ Πάγκαλε ....αυτοί...δεν πρόλαβαν...ι?

 Άντε και βλέπω το Λεβέντη να βγαίνει στο γυαλί και να φωνάζει....Αίσχος..!!!
 Άντε και βλέπω το Λαζόπουλο με εκείνο το υποκριτικό ύφος να λέει.... γιατί ..Κυρία μου τα δικαιούνται οι κακόμοιροι ...να τα πάρουν...τα δούλεψαν ...δεν τα δούλεψαν...?
 Αμ η Ανθούλα....θα κρεπάρει...στο γέλιο....γιατί ξέρει ότι οι Τροικανοί.. καταφθάνουν και .πρόκειται  να ζητήσουν αποδείξεις της σφικτής οικονομικής πολιτικής....και περιμένουν απολύσεις ..και μετατάξεις....με νέο μισθολόγιο....κλπ
Έτσι και πάρουν χαμπάρι το ευφυές εκείνο...."αναδρομικής ισχύος..."  250 000 έκαστος
 Φοβούμαι  θα πάρουν τις  τσάντες και θα φύγουν θυμωμένοι...και άμα θυμώνουν αυτοί...θυμώνουν και τα αφεντικά τους....και άμα θυμώσουν τα αφεντικά ...συνήθως ..λένε...
Ααα  τέτοια ζητάτε? Ε...τότε να γίνει συμψηφισμός.....και ο Νοών ...νοείτο...!

Επιμένουν για αναδρομικά οι συνταξιούχοι βουλευτές

Τρίτη, 3 Μάιος 2011 21:57:14   |   Εκτύπωση   |   E-mail
 
  0
Επιμένουν για αναδρομικά οι συνταξιούχοι βουλευτές 
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, της αντιπροέδρου του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντίας Καλδή, ότι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007. 

Όπως διευκρίνισε η κ. Καλδή τα αναδρομικά αυτά, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθένα από τους πρώην βουλευτές, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών: Η πρώτη είναι, όπως είπε, μια μερίδα πρώην βουλευτών που ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007. Μια δεύτερη κατηγορία βουλευτών που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν λόγω αυξήσεων που εδόθησαν σε δικαστικούς. 

Ενώ υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που με αγωγές ζητά αναδρομικά για τις μεταγενέστερες αυξήσεις που έλαβαν οι δικαστικοί από το 2008 και μετά. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄Ψήφισμα, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, κάτι, ωστόσο, που δεν εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κατά το οποίο "πάγωσαν" οι αυξήσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές και δεν αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές ανάλογα με τις αυξήσεις που δόθηκαν -και αναδρομικώς- στους δικαστικώς. Το "πάγωμα" επηρέασε και το ύψος των συντάξεων των παλαιών βουλευτών που συνδέεται με την βουλευτική αποζημίωση, αλλά, καθώς οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Βουλής, προσέφυγαν, όπως και κατά το παρελθόν, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απαιτώντας να τους χορηγηθεί αύξηση και μάλιστα αναδρομικά. Να σημειωθεί ότι το θέμα των αναδρομικών είχε τεθεί και στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα και είχε ληφθεί απόφαση να μην καταβληθούν αυτά τα αναδρομικά στους εν ενεργεία βουλευτές. Τη συγκεκριμένη απόφαση υπενθύμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνειρμός σε βάρος του Κοινοβουλίου, από ενέργειες και διεκδικήσεις πρώην μελών του. Η κ. Καλδή, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, επιβεβαίωσε ότι το θέμα είναι σε εκκρεμότητα και ότι έχουν βγει ήδη δύο αποφάσεις, η μία κατόπιν προσφυγής του πρώην προέδρου της Ένωσης τέως Βουλευτών Άγγελου Αγγελούση, ενώ η άλλη είναι ακόμη παλιότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου