Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η βία στην παιδική ηλικία...

 Πολύ επίκαιρο και ενδιαφέρον το θέμα   της βίας
που αναπτύσσεσαι τα τελευταία χρόνια  στην παιδική ηλικία.
Γονείς σύλλογοι φορείς και Πολιτεία, ανήσυχοι  παρακολουθούν το φαινόμενο, και ζητούν τη βοήθεια των ειδικών ....παιδοψυχολόγων , κοινωνιολόγων εκπαιδευτικών κ.α να προσεγγίσουν το θέμα και να προτείνουν λύσεις .
Οι γενεσιουργοί παράγοντες είναι πολλοί....
και σχετίζονται με αλληλοδιάδοχες παραλήψεις και αστοχίες πρωτοβουλιών που έπρεπε να είχαν εφαρμόσει οι γονείς στην προσχολική ηλικία, αλλά και στην συνέχεια την αδιάκοπη παρακολούθηση, και το ενδιαφέρον κατά πόδας  στο ίδιο το παιδί....που κακά τα ψέματα μας θέλει κοντά του....να του μιλάμε  με την γλώσσα της
αλήθειας, να προσεγγίζουμε την σκέψη του, να ανοίγουμε την καρδιά μας και με αγάπη να το βοηθάμε στην λύση των ανασφαλειών και εμποδίων που ανοίγονται στο μέλλον του.
-Εχουμε σήμερα  ξαφνιασθεί....! επεσήμανε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σισσανίου & Σιατίστης κκ Παύλος
Ας μην το περάσουμε αύριο σε δεύτερη μοίρα ως συνήθως γίνεται...με τα μεγάλα προβλήματα που  μας επιφυλάσσει η καθημερινή  πραγματικότητα και δυστυχώς βιώνουμε την ζωή μας μαζί με αυτά.
-Ποιος μιλάει σήμερα για τα Ναρκωτικά?
Τα θεωρούμε  πλέον ως καθημερινό συμβάν που απασχολεί τον διπλανό μας και ευτυχώς όχι εμάς.
 -Το σχολείο ασχολείται σήμερα ....και καλώς ασχολείται....με την εκπαίδευση των παιδιών .Δυστυχώς δεν ασχολείται επαρκώς,,και συστηματικά με την Παιδεία και  την  κατάρτιση της προσωπικότητος  του παιδιού.
-Μας υποβάλλουν  ερωτήματα, δεν ανέχονται το ψέμα και την υποκρισία...μας καλούν σε διάλογο ....και εμείς οι Γονείς τους γυρίζουμε την πλάτη.
-Η τηλεόραση για μας είναι το.."Πάρκινγκ" που τα στέλνουμε...να  παρακολουθήσουν  τις περισσότερες φορές, ανούσια και ακατάλληλα θέματα.
 -Η βία, και η δια στροφική  προβολή  παραπλανητικών προϊόντων εικόνας  που κάθε άλλο παρά συμβάλουν στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα  της άσκησης του αγώνα και της επιβράβευσης ....οράματα που έχει ανάγκη η νεότητα  σήμερα.
Πρέπει να αφυπνισθούμε ...και χάσαμε χρόνο...
 -Εμείς οι δάσκαλοι πρέπει να επανακαθορίσουμε
τις αξίες,τις προτεραιότητες,την στάση μας, και με ενδιαφέρον πατρικό να σταθούμε δίπλα τους....
 -Στέλνουν μηνύματα τα παιδιά ....και  εμείς  υποκριτικά περί άλλων ομιλούμε...!
-Δυστυχώς αν τα αφήσουμε στην τύχη τους αυτά τα θέματα...θα βρεθούμε  αντιμέτωποι με τα προβλήματα σαν κοινωνία....σαν Έθνος....και ότι αυτό συνεπάγεται για την μοίρα μας...σαν Λαός.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις "Πλειάδες" του Δήμου Κορυδαλλού, παρευρέθησαν  εκπροσωποι της Δημ Αρχής, βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιώς, εκπαιδευτικοί, Παιδοψυχολόγοι,εκπρόσωποι της δ/νσης  Μέσης εκπαίδευσης.κ.α
Ιδιαίτερη  εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού που αφομοίωσε  τα  επιχειρήματα και τον σκεπτικισμό του προαναφερόμενου Δάσκαλου και Μητροπολίτη  .
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία  της  Προέδρου  Τριτέκνων  Πειραιώς και Νήσων .κ Μάργαρη Ευαγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου