Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ο Θεός να μας φωτίσει...

            Εύθυμα και σοβαρά
                                                           Του μπαρμπα Γιάννη του ψαρά....



Το Χιούμορ αυτές τις ώρες...είναι πικρό  βρισκόμαστε τούτη την ώρα στο κέντρο ενός πολιτικού Κυκλώνα ,που περιδεινίζεται πάνω απ τα κεφάλια μας.
  Κάποιους ..τους εκσφενδονίζει στον τρελό του χορό σε απίθανα ύψη  και χάνονται στον κουρνιαχτό και την αντάρα
Άλλοι προσπαθούν να κρατηθούν....πιστεύοντας ότι επιτελούν  ηρωικό Εθνικό έργο 
Η ηρεμία θα δείξει τις μεγάλες και μικρές ζημιές....γιατί αζημίωτο δεν υπάρχει...όπως δεν υπήρχε και πριν....στην περίεργη..ηρεμία που ζούσαμε ευδαίμονες ..όλοι...(έτσι...πιστεύαμε..)
Τώρα τα πράγματα αλλάζουν...θα ξεπουλάμε ...θα ...αποδίδουμε,...θα προσφέρουμε πολλά ...
Θα εισπράτουμε λίγα...
Ρώτησα .... ορεξάτος για πλάκα... "πειράζοντας"τον φίλο μου τον.."Γλύκα"..ένα συμπαθη ..Τσιγγάνο που περναει τακτικά από την γειτονιά  μου και πουλάει καρπούζια ....
-Τα λεφτά ..και τα καρπούζια...φιλάρα τελειώσανε...τέλος εποχής...Αρχίζουμε να ξεπουλάμε .....        Και...τα...νησιά μας..ακόμη...για και τα μπάνια του Λαού ..θα είναι πανάκριβα...δυσεύρετες οι παραλίες...κι εμείς...ξεπουλημενοι...-του ρίχνω και μιά εύθυμη ατάκα...να χαμογελάσει...να φανεί το χρυσό δόντι...-
-Αλήθεια εσείς ρε Γλύκα...άμα ξεπουλάτε το...καρπούζι...πόσα κόβετε από τη "συρμαγιά"...για ..τη  διασκέδαση..και..λοιπές δαπάνες...διακοπών...της οικογένειας..?
-Καμία απάντα....το ίδιο..ορεξάτος...!
-Πως καμία ...εσείς δεν πάτε για μπάνιο....?
-Έχουμε τον τρόπο...μας...κοίτα να δείς...εσύ  που  γράφεις...στο κομπιούτερ...αστεία και σοβαρά...πάρε και μία φωτογραφία...νά λύσεις την απορία σου......έγώ άμα ξεπουλάω.......και "πισίνα "διαθέτω".....έβγαλε ένα φουσκωτό πορτοφόλι ..και τράβηξε με δυσκολία μία ταλαιπωρημένη φωτογραφία....
Κοιτάζω...και γουρλώνω..τα μάτια....δεν το πιστεύω....τον ακούω... που γελάει...παίρνοντας ...εκδίκηση...δεν με ενδιαφέρει το χρυσό του δόντι....με το ασορτί μουστάκι...που λανσάρει....αλλά το θέμα..... της φωτό....που ορκίζομαι να δημοσιέυσω....




Μη...γελάτε...χανόμαστε...!!!

        .......Θεέ μου θα δώσεις...και για μας ...λύσεις προσαρμογής ...στους καιρους...που δεν θα υπάρχει....χρόνος και...χρήμα...αλλά παραλίες...με ονοματεπώνυμο..όπως  του Λουμίδη ..ο Καφές...πχ...???

 κατά τα άλλα... από το Έθνος.gr
Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, για να συμπληρώσει ότι η χώρα μας «αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους πρόθυμους να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικα και των δανειστών».
Όπως επισημαίνει, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ (25% στατιστική – 32% πραγματική), ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία "τρέχει" με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».
Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «λύση δεν είναι η διάλυση» της Ελλάδας και τα μνημόνια «δεν αποτελούν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», καθώς «δεν παράγουν πολιτική και ευημερία αλλά μια διαρκής εξοντωτική τιμωρία που οδηγεί στην εξαθλίωση».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να ακούσει τον «σφυγμό της κοινωνίας», διαφορετικά προειδοποιεί ότι τα «χιλιόμετρα των μέτρων τους για να περάσουν από τη Bουλή θα πρέπει να περάσουν πρώτα πάνω από τα πτώματά μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου