Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Διαλέξτε ,την καλύτερη... από τις ..επαχθείς...εδώ που φθάσαμε...!!!

Απολύτως σοβαρά ...από τον Μπάρμπα Γιάννη τον Ψαρά...

Αφού....λοιπόν καταδείχτηκε το ...μεγάλο ενδιαφέρον σας για την Ελλάδα...
Αφού τόσο ανυπόκριτα.... Εκφραστήκατε για το μέλλον Αυτού του τόπου...και δικαίως διεκδικείτε την Πατρότητα της Πολιτισμικής Κληρονομιάς...που δεν Θέλετε ..να χαθεί...
Δεν θέλετε..να γίνει θύμα ενός αποτυχημένου ...πειραματικού Σοκ...και μία ..αηδιαστική σαλάτα...Χρηματοοικονομικής..Αστάθειας ...που ...σύντομα θα σας κτυπήσει την πόρτα ...για να δοκιμάσετε....οι λοιποί της Ευρώπης...
Ιδού λοιπόν το Σωστό Τάιμινγκ...ιδού...οι..Προτάσεις ...ιδού η Ελλάδα...ιδού και οι Ιππότες της Πάλαι ποτέ κραταιάς ...Ρόδου....
Εννοώ βεβαίως...το Αρχαίο ..Εμπορικό ..Ιδεώδες...η Βάση ανάπτυξης..και δύναμης...που έγινε Αρχαϊκή Ατάκα....διαχρονική ...μέχρι και...σήμερα....
...Ιδού λοιπόν ..το μεγάλο .."πήδημα" ...κ..Σμοϊμπλε...!!!
Αντί να προσπαθείτε να μας Πείσετε...ότι αυτοί που μας δανείζουν δεν είναι τα κορόϊδα..και τελικά τα...θύματα...Ενώ οι Εξυπνάκηδες ,...Ελληνες...οι Ευκαιριακοί που ξέρουν να τα τρώνε...!!!
Πατεντάρατε...λοιπόν και επιστρατεύετε τον δημιουργικό φόβο..μέσα από πιεστικές προτάσεις και φοβικά δειλήματα....καταργείτε...θεσμικές κατακτήσεις, και ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου, μέσα ..από πρακτικά...τερτίπια ...μείωσης της ...Εθνικής ...Κυριαρχίας..!!!
-Για ...αυτό το λόγο Πανηγυρήσαμε ....όλοι Εμείς...να Πέσει το "Τείχος,του διχοτομικού...Αίσχους... της Γερμανίας...για να σας ζήσουμε ..και πάλι σαν Δυναμικούς..Μπαμπούλες...???
Επειδή αυτό το στενό.. κουστούμι...που τώρα μας ράβετε...δεν αντιπροσωπεύει τα Δημοκρατικά ιδεώδη του Μέσου Ευρωπαίου Πολίτη...ανακρούσετε πρύμνη κι εδώ είμαστε να λογιστούμε..από κοινού.

-Για αυτό .."διαρρηγνύετε ...τα Ιμάτια ...σας"...πως ..η Ελλάδα ..είναι το μοναδικό ακραίο παράδειγμα...αρνητικού πρόσημου στους ισολογισμούς... ....και νομίζετε ότι σας ...Πιστέψανε...???
Μέγα λάθος...Σπέρνετε...Ευρωπαϊκούς ..ανέμους ..και θα θερίσετε....και Παγκόσμιες... Θύελλες..!!!
Γνωρίζουμε ..όλοι..πλέον την Γόνιμη τίμια...και προοδευτική Θεραπεία...που έχει ανάγκη ..αυτός ο τόπος...αρκεί να πεισθούμε...όλοι μας και εσείς ...και εμείς...
Πεφωτισμένες λύσεις...κάτι ...ας πούμε...κανόνες...επιβίωσης ...σαν αυτές...που χάραξε η Θεία Μέριμνα...της "Καιομένης Βάτου"...χαραγμένες σε πλάκες γρανίτινου φυλακτού... ...για να μην σβήσουν στον πανδαμάτορα ...χρόνο...!!!
   Και μα το Μεγαλοδύναμο...δεν ξεπερνούν τις ..."Δέκα"...αρκεί να ..ευλογηθούν ...και από σας τους..."Πιστωτές"...και από τον Λαό ...του οποίου μέρος ...είστε...!!!
Ο ταπεινός ...Γράφων τούτες...τις γραμμές...Ψαράς ...Μπαρμπα ..Γιάννης...θα μπορούσα ..με το μικρής εξειδικευμένης αντίληψης...ωστόσο ..ανήσυχης..πανανθρώπινης..και πηγαίας συναισθηματικής σκέψης...για το κοινό περί δικαίου αίσθημα...να προσφέρω 5-6 λύσεις..απλές...κατανοητές..ίσως
σπόροι ..βιολογικοί...στο ..ουδέτερο τραπέζι ...διαλόγου..αναζήτησης λύσεων...
  Σεις βεβαίως... κατέχοντες την ευθύνη της Εξουσίας και το τιμόνι πορείας άλλες τόσες...και γιατί όχι πολλώ περισσότερες..στη...νιοστή.. αν έτσι είναι....!!!!
Αρκεί να αποδειχθούν  σωσίβιο σωτηρίας και συνεννόησης ..  για...όλα  τα έθνη .. που ..πρόκειται ..να επιβιώσουν πάνω στον  κοινό ασταθή ..και Παραπαίοντα...παρονομαστή...για να σωθεί η..παγκόσμια Κιβωτός..!!
   Το...Περιβάλλον ...με την Βιολογική κληρονομιά ,το φυτικό και ζωικό Βασίλειο ..που δείχνουν σημάδια  εξουθένωσης...από την Απληστία ..της ..ανθρώπινης  και απερίσκεπτης ζήτησης...πρώτων υλών...και ριψοκίνδυνων  σύνθετων ..αδόκιμων ...πειραμάτων.!.......................................................................................................................................................................
  Και θα ήταν ουτοπικό αστείο...αλλά ..άκρως αναγκαίο...Βοήθημα...αν αρχίζαμε..με τις πρώτες Βιβλικές...συστάσεις, που κρύβουν  οι συμπυκνωμένες ..έννοιες  των .. αρχέγονων... Εντολών...όπως 
- Ου ... κλέψεις...!!! πόσα ...συμπυκνωμένα νοήματα...καμουφλαρισμένα..κάτω από περίπλοκες..διεθνείς Εμπορικές... συμβάσεις.....Διακρατικές....ενδοομιλικές ,Πολυεθνικών,κ.α...κρύβουν ..κλεψιές...μίζες...αθέμιτους ανταγωνισμούς,...κόβοντας με..."Ντόπα"...το Νήμα...και την ευγενή ..Άμυλα...των υπολοίπων ..που νομίζουν ότι αγωνίζονται με...ίσους ..όρους....!.. 
    Αλίμονο στον ..Πορτοφολά..που λιμπίστηκε .. κάνα...φουσκωμένο πορτοφόλι...για αυτόν δεν υπάρχει..έλεος...ξεπληρώνει ...  για...τα πάρα πάνω προσχήματα...!!!
 - Ου...Ψευδομαρτυρήσεις.....!!!...Εδώ...αν είσαι τυχερός και ζήσεις ..μετά σαράντα χρόνια,να μάθεις για τις ..Ιστορικές ..αλήθειες..που σου έκρυψαν,...θα χάσεις τα...Μαλλιά σου..αν δεν στα ...έριξε ο ...Βιολογικός κύκλος...της ..ωρίμανσης...!!!...Εκτός..κι αν εν..τω μεταξύ... σκάσουν τίποτα ...Γουϊλκις.. για να τρομοκρατηθείς .. πριν την ...ώρα σου...!!!
 -Τίμα τον Πλησίον σου...ως   ..σε ...Εαυτώ...!!!..Εδώ  θέλω θάρρος ..για να συνεχίσω...είπαμε μετά τον Β!Παγκόσμιο πόλεμο να ..θεσπίσουμε  τον ..ΟΗΕ...να βάλουμε κανόνες...σεβασμού ..και θεσμούς αμοιβαίας... αλληλεγγύης...
..   Αντ.αυτού ..τι βλέπουμε...???  Πλούσιους Δανειστές..Ομορυθμισμένους....να μιλούν για ληξιπρόθεσμα δάνεια.....
     Να επιβάλλουν όρους και ρήτρες εξευτελισμού ,  περικοπών...  και φουριόζικα ,ατυχή και επαχθή εκβιαστικά διλήμματα  από δήθεν νοικοκυραίους... Διαχειριστές..λες και σε αυτούς ..τα λεφτά τα,...έκανε δώρο ..ο.. Μωυσής... ως θεία προγονική .. Πρόνοια...
  Κατά πως .. ορίζετε   και   θέλετε  να μας λέτε εμάς τους...υπόλοιπους σήμερα..τεμπέληδες...προχθές ανυπάκουους...κ.ο.κ 
    Λες και όλοι εμείς οι υποδεέστεροι...γκαβίζουμε...ανοήτως ..από άγνοια....στα πεπραγμένα σας...και τους κρυφούς μύριους πόθου σας...
 Άντε ...και καλά εμείς...τα .. παιδιά ...μωρέ ...τα .. παιδιά.. σήμερα..νομίζετε πως τα ξεγελάτε...???
   Διαπλανητική.. κούνια ..που μας...κούναγε...όλους μαζί...άφρονες...και συνετούς...!!!
  Κάποια...στιγμή θα συνεχίσω....γιατί  τώρα...μόλις χτύπησε το καμπανάκι ...στο Θέατρο σκιών ... και διεργασιών που ακολουθεί...με την ελπίδα ότι κάτι σημαντικό θα ακουσθεί ...από την ..ροή των ειδήσεων ,...της ..Εφημερίδος ...Το Βήμα.......απόσπασμα του οποίου...εκτάκτως σας ..επισυνάπτω......!!!

Αγοραφοβίες...!!!!!

ΔΝΤ: Τέσσερις προτάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120%
Το μεγαλύτερο βάρος του νέου δανείου πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη, λέει η Wall Street Journal
ΔΝΤ: Τέσσερις προτάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120%
2
εκτύπωση  


Με αισιόδοξες δηλώσεις από τους ευρωπαίους αξιωματούχους και θετικές εκτιμήσεις του διεθνούς τύπου για την έκβαση των συνομιλιών ως προς το νέο δάνειο στην Ελλάδα προσέρχονται σήμερα στη Σύνοδο του eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Οι συζητήσεις που θα ξεκινήσουν επισήμως στις 4:30 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες θα διεξαχθούν βέβαια εν μέσω νέων φόβων για τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους καθώς η σχετική έκθεση που θα παρουσιάσει το ΔΝΤ δείχνει ότι το χρέος θα φτάσει «στα όρια του ανεκτού» (όπως τα προσδιόρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) αγγίζοντας το 129% του ΑΕΠ το 2020.
Όμως το ποσοστό αυτό απέχει σημαντικά από το στόχο του 120% που είχε τεθεί όταν συμφωνήθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή ιδιωτών. Και για το λόγο αυτό το ΔΝΤ φαίνεται πλέον πιο διστακτικό στη στήριξη της Ελλάδας.
Αντίθετα οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να φανούν πιο «γενναιόδωρες» στο δεύτερο δάνειο (σε σχέση με το πρώτο) προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση.
Όπως σημειώνει η αμερικανική Wall Street Journal η έκθεση του ΔΝΤ που θα έχουν σήμερα στα χέρια τους οι ευρωπαίοι υπουργοί θα περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές που προτείνουν οι οικονομολόγοι του Ταμείου προκειμένου να περιοριστεί το ελληνικό χρέος στο επιθυμητό ποσοστό του 120%. Ηδη το ποσοστό του χρέους φαίνεται ότι άγγιξε το 164% του ΑΕΠ το 2011 σε σχέση με την αρχική εκτίμηση του 162%.
Η πρώτη από αυτές σχετίζεται με το όφελος που θα προκύψει από την ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές. Η κεφαλαιοποίηση αυτού του ποσού θα μπορούσε να μειώσει κατά 1,5% ποσοστιαία μονάδα επιπλέον το ελληνικό χρέος. Κατά το ίδιο ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί το χρέος και με τη δεύτερη επιλογή, δηλαδή την περαιτέρω μείωση του επιτοκίου του πρώτου δανείου των 110 δισ. ευρώ που είχε παρασχεθεί στην Ελλάδα το 2010.
Η τρίτη πρόταση του ΔΝΤ προς το eurogroup είναι η συμμετοχή των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών στην αναδιάρθρωση του χρέους (μέσω των ομολόγων συνολικής αξίας 12 δισ. ευρώ που κατέχουν) που θα περιόριζε κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες το ελληνικό χρέος.
Ακόμα μεγαλύτερο όφελος (μείωση χρέους κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες) για την Ελλάδα θα μπορούσε να προκύψει με την τέταρτη επιλογή της εκχώρησης του κέρδους που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ από την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 50 δισ. ευρώ.
Οι επιλογές αυτές επιβαρύνουν αναμφίβολα τις χώρες της ευρωζώνης που μέχρι σήμερα εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικές στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Αθήνα.
Καθώς όμως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν η Ευρώπη «θα προσπαθήσει να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές έχουν απομείνει επιχειρώντας να απομακρύνει την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας στην ευρωζώνη» εκτιμά το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται άλλωστε και δηλώσεις ευρωπαίων υπουργών όπως της Αυστρίας (που συντάσσεται συχνά με τη «σκληρή γραμμή» του Βερολίνου). «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη πλειοψηφούσα τάση» πέραν της ελληνικής βοήθειας, δήλωσε χθες η Μαρία Φέκτερ διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα θα επιτευχθεί μια συμφωνία στη σημερινή σύνοδο στις Βρυξέλλες.
Για «ελληνικές ελπίδες» κάνει λόγο και το σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σημειώνοντας ότι «αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας» αντανακλά και στη θετική ανταπόκριση από τις χρηματαγορές στην Ασία καθώς και στις τιμές πολύτιμων μετάλλων και πρώτων υλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου