Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Και η Ευρώπη...υποφέρει...αλλά δεν της κάναμε νόημα με το δάκτυλο...

                            Σχόλιο του μπάρμπα Γιάννη
 Η Δημοσιογραφία ...έχει το μερίδιο της στο οικονομικό χάλι...που βρίσκεται η Ευρώπη...και κατά καιρούς...υπερέβαλλε με κακόγουστα άρθρα, που απορύθμισαν, την κοινωνική, και πολιτική ισορροπία των χωρών της Ευρώπης...ιδίως τελευταία που ακροβατεί, εν μέσω οικονομικού Τυφώνα.

Άρχισε η δίκη για την  Αφροδίτη της Μήλου που κάνει άσεμνη χειρονομία.
Κατά την χθεσινή διαδικασία, με κοινή δήλωσή τους, ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού αρνήθηκαν τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής εθνικού συμβόλου υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους να θίξουν τους Έλληνες. 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του γερμανικού περιοδικού, εκτιμούν και σέβονται τη χώρα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν, ως δημοσιογράφοι, τα καθήκοντά τους και να ασκούν κριτική για το σημείο που οδήγησαν την Ελλάδα οι πολιτικοί της. 
 
Όπως τονίζουν στην κοινή τους δήλωση, η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση της χώρας επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο. 
 
Υποστηρίζουν ακόμη ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος. Ένας εκ των κατηγορουμένων, ο δημιουργός του εξωφύλλου, δήλωσε χθες στο δικαστήρια ότι ήταν σατιρικό. 
 
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μία εκ των έξι μηνυτών, η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού προσβάλλει τους Έλληνες, τους οποίους χαρακτηρίζει συλλήβδην απατεώνες που κάνουν άσεμνη χειρονομία σε όλη την Ευρώπη. Όπως δήλωσε «δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Έλληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου