Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πάρ,αυτα....Η Ελλάδα χαίρει.... εκτίμησης

 Αφιερωμένο το πάρα κάτω κειμενάκι ...σε αυτούς που πιστεύουν...ότι  η Πατρίδα μας  έχασε το βήμα της και την ποιότητά της .
  Παρ ότι της  έχουν  επιφυλάξει μια  άνευ προηγουμένου  ηθικοπολιτική  σπέκουλα που συνοδεύεται  από μία αντίστοιχη   κατάπτυστη οικονομική περίσφιξη , εν τούτοις διεθνώς  Χαίρει εκτίμησης.
 Τον Αδάμαντα  όσο κι αν τον ανακατέψεις με  βοθρόλυμα , μία άκρη του  που εξέχει... λάμπει και θα βρεθεί το χέρι να τον βάλει στην βιτρίνα.
   Το ψαρέψαμε  από την   Εφημερίδα  ΔΡΑΣΙΣ Δωδεκανήσου


polutraumaties apo ti livui152 τραυματίες πολέμου από τη Λιβύη που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης μεταφέρθηκαν το Σάββατο στη Ρόδο μέσω διακρατικής συμφωνίας της πρεσβείας της Λιβύης με την Ελλάδα και εισήχθηκαν για νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική Euromedica.
«Πρόκειται ουσιαστικά για ανθρωπιστική βοήθεια, οι τραυματίες είναι κυρίως νεαρής ηλικίας, με διάφορες παθήσεις, κυρίως ορθοπεδικές, μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση από Τυνησία και θα παραμείνουν στην κλινική για δύο περίπου μήνες» αναφέρει ο  πρόεδρος της κλινικής Μανώλης Γρηγοριάδης. Πυρετώδεις ήταν οι ετοιμασίες σε όλα τα τμήματα των κλινικών, ενώ ετοιμάστηκαν ακόμη και ειδικά διατροφικά μενού (λόγω θρησκείας) για τους τραυματίες Λίβυους. Να σημειωθεί ότι άμεσα στην κλινική εισήχθησαν 40 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι (καθώς και οι 25 συνοδοί τους) φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης και περιοδικά θα αντιμετωπίζονται ως εξωτερικοί ασθενείς.        

Διακρατική
συμφωνία 


Η Κυβέρνηση της Λιβύης επέλεξε, ανάμεσα σε αρκετές χώρες, την Ελλάδα και συγκεκριμένα την  Euromedica  προκειμένου να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, την περίθαλψη τραυματιών από τη Λιβύη. Μετά τους πρώτους πολυτραυματίες, που είχαν μεταφερθεί, προ ημερών, σε νοσοκομεία Αθηνών και Χανίων, ακολούθησε η άφιξη 152 πολυτραυματιών από τη Τυνησία στη Ρόδο. Για την υποδοχή και τη μεταφορά των τραυματιών, από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» στη ιδιωτική μονάδα της Ρόδου, ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (EMS) της Euromedica. Με 2 υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες, επανδρωμένες από άρτια εκπαιδευμένα πληρώματα και συνοδούς ιατρούς εξειδικευμένους σε επείγοντα περιστατικά, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των τραυματιών στο νησί μας. Ο πρόεδρος της  Euromedica Μανώλης Γρηγοριάδης, δήλωσε σχετικά: «Παρόλο που η ταυτόχρονη μεταφορά και υποστήριξη τόσο μεγάλου αριθμού κρίσιμων περιστατικών ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Κυβέρνησης της Λιβύης, καθώς γνωρίζαμε πως μόνο ένας όμιλος του μεγέθους της Euromedica θα μπορούσε να αναλάβει μία τόσο σύνθετη επιχείρηση. Με άριστο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία των ασθενών, εντός του αεροπλάνου, σε συνεργασία της επιστημονική ομάδας της κλινικής μας με νοσοκομείο της Τυνησίας.
Σε μία μάχη με το χρόνο, έγκριτοι και καταξιωμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, έχουν επιληφθεί των τραυματιών, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε βαρύτατη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου