Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

το πάει η καρδιά σας να μας πιάσουν ..."Κότσους"..

"....Έλα ..να πάμε στο νησί ...Έλα να πάμε...στο Νησί......η Μάνα σου εγώ..και εσύ...."


Ο....λόγος...και το τραγούδι...?....
"Συναγερμός....στην Πίστα...σφικτά κρατήστε.... τα χέρια ...και με γερά....πατήματα"!!!
....Πάμε να γίνουμε πολλοί...να ξεπεράσουμε τους εκατόν πενήντα...κατοίκους..... να βρούμε μία αλάνα ...να την καθαρίσουμε ...να την ασπρίσουμε ...να στήσουμε ένα Ιστό με μία πελώρια ...Ελληνική σημαία ...μπας και σεβαστούν...οι Σύγχρονοι Σουλεϊμάν...και Ευρωτυχοδιώκτες, την Πατρογονική μας περιουσία,τα αμπέλια...τα χωράφια μας...και γενικά την Ελληνικότητα...και τον πολιτισμό μας....αψεγάδιαστα δικαιώματα που έχουν την σφραγίδα...ενός γαλάζιου Τρούλου ..Εκκλησιάς..
Λίγα...σκόρπια  μισοθαμένα... ....μάρμαρα...σμιλεμένα με γραφή Ελληνική....και  το ζωντανό  χαμόγελο...στο ρυτιδιασμένο πρόσωπο...καλοσυνάτου ...Γέρου Ψαρά...
Να.... φέρνει στο ...πανέρι του ...την καλά δα....στην κοντινή Ταβέρνα...να τα περιποιηθεί ...μερακλίδικα ..η ..Κυρία Μαρία ...η...συμπαθέστατη ...Ταβερνιάρισσα.....
Κάποιοι ...ορέγονται διαφορετικούς ρόλους...Αλλαγής κτηματολογικής  απόκτησης.....και..όχι μόνο....!!!
Λέτε ...?...το πάει η καρδιά σας να μας πιάσουν ..."Κότσους"...?...για...αυτά τα πολύτιμα .. διαμάντια...που παιχνιδίζουν ...στις ασημένιες  και γαλάζιες ανταύγειες του Αιγαίου,...?
Να αποκτήσουν πολυεθνικό περιεχόμενο...με ξενικό "όνομα"...Αλλά και πρωταγωνιστές στους ...πιο πάνω  ρόλους  εποίκους....Αφγανικής...Πακιστανικής....η Φιλιππινέζικής υπηκοότητας....τώρα που έληξε ...η δεκαετής ...ανανέωση..παράτασης....?
"...Χασάν...ο...Ελληνοπρεπής..."και με ταυτότητα....?
Εκτός ...από τη Χρυσή Αυγή..... κανένας άλλος...?
Με ακούει...κανείς....?
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

Στυλιανίδης: Παίρνει πίσω τα περί αξιώσεων της τρόικας για εκκένωση νησιών

Στυλιανίδης: Παίρνει πίσω τα περί αξιώσεων της τρόικας για εκκένωση νησιών
Σε νεότερη δήλωση για τις φερόμενες ως προτάσεις της Τρόικας για τα αραιοκατοικημένα νησιά, προέβη στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Επειδή με ενημερώνουν και με διαβεβαιώνουν πως δεν υπήρξε δήλωση ξένου υπαλλήλου, επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική και δίνει τη μάχη για να κατοχυρώσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ας μην παίζουμε μ' αυτό, ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις κι ας μείνουμε προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για να βγει η Ελλάδα απ' το αδιέξοδο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Νωρίτερα, ο κ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε επιθέσεις εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πρόταση που φέρεται να έχει διατυπώσει η τρόικα, σχετικά με την εκκένωση των αραιοκατοικημένων νησιών είχε αναφέρει ότι «η ανοησία ενός οιουδήποτε ξένου υπαλλήλου, δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση, δεν προσδιορίζει ή εκφράζει την εθνική πολιτική στο Αιγαίο. Την πολιτική, την εκφράζει η εκλεγμένη κυβέρνηση, αξιόπιστα, μαχητικά και να είστε βέβαιοι πως, στην πράξη, αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί απ' τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».
Παραίτηση Στουρνάρα ζήτησε ο Καμμένος
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος είχε πει ότι «Ο υπουργός ήταν ειλικρινέστατος. Προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα, ο οποίος είπε πως ουδέποτε ειπώθηκε από στελέχη της τρόικας τέτοιο πράγμα. Εδώ φαίνεται ότι η ανοησία του ξένου υπαλλήλου ειπώθηκε και είτε λέει ψέματα ο κ. Στουρνάρας, είτε ο κ. Στυλιανίδης. Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και θέτουμε θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα».
«Αν η κεντρική ιδέα των λεχθέντων περιορίζεται, για σας, στο αν ειπώθηκε αυτό ή όχι, δεν έγινα κατανοητός» είχε ανταπαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών. «Η τοποθέτησή σας δεν υπηρετεί την εθνική προσπάθεια. Ποιο είναι το ζήτημα; Να πάει η διαπραγμάτευση μπροστά, ή ποιος μετέφερε κάτι σωστά, περισσότερο ή λιγότερο;» είχε προσθέσει.
Η αντιπαράθεση του κ. Στυλιανίδη με τον κ. Καμμένο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχαν σημειώσει πως τα κατοικημένα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και περιλαμβάνονται, έτσι, στην ΑΟΖ, ενώ χωρίς τους κατοίκους τους εξαιρούνται.
«Αυτά τα νησιά είναι η Ελλάδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αδειάσει, κανείς, να την νοικιάσει ή να την πουλήσει» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος, παρατηρώντας αργότερα πως «χτυπάνε στο να κόψουν εκείνα τα κονδύλια που είναι το οξυγόνο για τη διατήρηση της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου